Hoenderloo energieneutraal door Deelerwoud

HOENDERLOO – De gemeente Apeldoorn wil het Landgoed Deelerwoud in Hoenderloo een nieuwe impuls geven. Met het opzetten van een biomassacentrale op het landgoed ontstaat een economische impuls, die goed is voor de duurzaamheid van Hoenderloo en bovendien de cultuurhistorische waarden nieuw leven inblaast.

Apeldoorn gaat de mogelijkheden onderzoeken tot het opzetten van een biomassacentrale, waarbij hout en ander gesnoeid groen wordt gebruikt om energie op te wekken. Hieruit moet genoeg energie voortvloeien om Hoenderloo bijna zelfvoorzienend te maken en daarmee praktisch energieneutraal. De provincie Gelderland staat achter het plan, evenals het Ministerie van Instrastructuur en Milieu (voorheen VROM).
Het Ministerie heeft zelfs 44.000 euro beschikbaar gesteld voor het haalbaarheidsonderzoek. Dit komt uit een potje van 6,5 miljoen, dat beschikbaar is voor projecten die de ruimtelijke kwaliteiten van ons land versterken. In totaal krijgen 32 projecten een bijdrage in de categorie ‘energielandschappen’, waaronder dus het project Landgoed Deelerwoud. Deze zijn geselecteerd op innovativiteit en zijn bedoeld om burgers, bestuurders en ondernemers te inspireren om Nederland mooier te maken.
Overigens kunnen ook burgers een bijdrage leveren aan het project in het Deelerwoud. Het Ministerie geeft namelijk een extra bedrag van 10.000 euro aan het project dat via de website van Mooi Nederland de meeste stemmen krijgt. Iedereen die het project een warm hart toedraagt, kan zijn stem uitbrengen op http://kennispleinmooinederland.vrom.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.