Boul’Animo trots op uitverkiezing

DIEREN – Op het eerste sportgala van de gemeente Rheden werd Boul’Animo onlangs verkozen tot breedtesportvereniging van het jaar 2010. Naast Boul’animo waren twee verenigingen genomineerd. De nominatie van de jeu de boules vereniging sloot goed aan bij het thema respect van de sportweek. Dit toont men niet alleen in de houding naar medespelers of tegenstander, maar dat Boul’Animo in het kader van de feestelijkheden rond het 25-jarig bestaan een monument onthulde ter nagedachtenis aan overleden leden was voor de jury opvallend. Toen burgemeester Petra van Wingerden de uitslag bekend maakte, werd deze ook met gejuich uit de zaal ontvangen. Het juryrapport was duidelijk: ‘Boul’animo heeft dit gewoon verdiend’. De bijbehorende bokaal en oorkonde krijgen een bijzondere plaats in de kantine van de vereniging.