Openbare basisschool Oosterhuizen gaat voor gezond

OOSTERHUIZEN – De week van dinsdag 9 november tot vrijdag 12 november stond bij O.B.S. Oosterhuizen in het teken van de ‘Gezonde Hap en Stap Vierdaagse’.
Dit is een project opgezet door de GGD en Verian. Het project richt zich op leerlingen uit groep 5 van het basisonderwijs. Tevens zijn de ouders van de kinderen een belangrijke doelgroep. Hun betrokkenheid is van essentieel belang omdat zaken als voeding en bewegen ook grotendeels thuis gebeuren. Om te voorkomen dat het aantal kinderen dat te zwaar is toeneemt, dienen ouders eerst bewust gemaakt te worden van het belang van een gezonde leefstijl. ‘De Gezonde HAP & STAP Vierdaagse’ wil via 8/9 jarige kinderen de ouders bereiken met deze boodschap. Tijdens deze Vierdaagse wordt op een positieve manier aandacht geschonken aan gezond eten en lichaamsbeweging. Hiermee hebben de kinderen gedurende 4 dagen op een speelse manier nader kennis gemaakt.

De activiteiten bestonden uit 2 HAP-dagen en 2 STAP-dagen. Tijdens de HAP-dagen kregen de kinderen een gastles van een diëtist over gezonde voeding en krijgen ze een smaakles van een kok, waarbij ze verschillende groenten- en fruitsoorten gaan proeven. Tijdens de 2 STAP- dagen hebben de kinderen een dans voorbereid en een culinaire wandeltocht gelopen. Daarnaast werden ook de ouders uitgenodigd voor de feestelijke afsluiting van de Vierdaagse. Hier hebben de kinderen hun dans opgevoerd, hebben de ouders geproefd van lekkere en gezonde hapjes en kregen de ouders een korte voorlichting van een diëtist van Vérian.
Na 3 maanden komt een verpleegkundige van de GGD nog een keer een gastles verzorgen om de informatie nog eens kort te herhalen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.