Kassen gesloopt

LOENEN – Een sloopbedrijf is al een paar weken druk bezig met de afbraak van de kassen van de voormalige azaleakwekerij en bloemisterij aan ’t Hameinde in Loenen. Het is een grote klus om het kassencomplex te ontmantelen. Eerst moest al het glas en asbest worden verwijderd en nadien de constructies. Het stookhuis, betonnen paden en voormalige verkoopruimte moest ook verwijderd worden. Een gedeelte van de schuren van de boerderij van de gebroeders Blom naast de kwekerij zijn eveneens gesloopt.

Een projectontwikkelaar heeft dit terrein gekocht om hier woningbouw te realiseren. De slechte stand van zaken in de bouwwereld, wijziging bestemmingsplan en anderen redenen zijn er de oorzaak van dat de bouw nog een flinke tijd op zich laat wachten. Het kan nog enkele jaren duren voordat de spade in de grond gaat. Het terrein wordt na de sloop ingezaaid en biedt de bewoners van het appartementengebouw De Moerbeek zeker een beter aanzicht dan voorheen. Aan de overzijde van ’t Hameinde heeft Adriaan Blom, zoon van oprichter Gradus Blom, met een fraai ruim opgezet kassencomplex de bloemisterij voortgezet – foto Martien Kobussen
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.