Sinterklaas al (te) vroeg op pad in Laag-Soeren

LAAG-SOEREN – Sinterklaas verscheen zaterdag in een koets, getrokken door twee paarden, om 11.57 uur op het Jan Ligthartplein in Laag-Soeren. De goedheiligman had duidelijk geen rekening gehouden met het Soerens kwartiertje waardoor de Sint slechts door enkele mensen werd verwelkomd. Zelfs Semper Cresendo was nog niet geheel klaar om te spelen.

Zoals gebruikelijk stroomden de kinderen, ouders en opa’s en oma’s kort na twaalf uur wel toe zodat de Sint toch nog een massaal welkom kreeg. Voorafgegaan door Semper Cresendo en gevold door een grote schare kinderen met hun ouders en andere belangstellenden maakte hij een rijtour door het dorp naar het Sprengenhus. Daar werd het feest met de kinderen voortgezet. Het optreden van Semper Cresendo viel bij de Sint zo goed in de smaak dat hij vroeg om ook in Dieren zijn intocht op te luisteren. Zo stond het orkest ook aan e Veerstoep toen Sinterklaas daar per schip arriveerde. – Foto Han Uenk.