GroenLinks zwengelt discussie over toerisme Doesburg aan

DOESBURG – De fractie van GroenLinks in de Doesburgse raad heeft maandagochtend burgemeester Ella Schadd het rapport ‘Toerisme en Recreatie in Doesburg aangeboden’. Op verzoek van GroenLinks schreef Bert Stulp het 30 pagina’s tellende stuk dat als ondertitel meekreeg: ‘Visie op een belangrijke bedrijfstak, met een aantal ideeën om het toerisme in Doesburg verder te ontwikkelen.’

GroenLinks erkent niet alleen dat toerisme en recreatie belangrijke economische pijlers van Doesburg zijn, maar ziet ook mogelijkheden die op een ‘groene’ manier uit te breiden. Het rapport wil vooral ideeën aandragen en daarmee een discussie over verbeteringen van het toerisme en recreatie aanwakkeren. “Er gebeurt al best veel, maar toch blijven er nog mogelijkheden onbenut”, aldus Stulp. “De meeste mensen die Doesburg bezoeken zijn dagjesmensen of trekken zelfs niet meer dan een middag voor onze stad uit. Nu hebben we natuurlijk niets tegen dagjesmensen, hoe meer hoe liever, maar het zou mooi zijn als we meer mensen kunnen verleiden een periode van enkele dagen in ons stadje door te brengen.”

Er is volgens GL voldoende gelegenheid voor overnachting in het hotel, de Bed and Breakfasts en op de campings. Het gaat er om mensen te wijzen op die verblijfsmogelijkheden. Volgens hem gebeurt dat nog te weinig. Dat GroenLinks bij al hun plannen vooral pleit voor een teruggang van het gemotoriseerde verkeer in de binnenstad en een toename van de wandel- en fietsrecreatie, zal niemand verbazen.

Als partij die het toerisme en recreatie kan versterken, denkt GL overigens in de eerste plaats aan het gemeentebestuur, maar wethouder Fred Jansen wijst desgevraagd op de zeer beperkte financiële middelen die daarbij ter beschikking staan. Er is 6000 euro als bijdrage aan het Achterhoeks Bureau voor Toerisme en daarmee is de koek al bijna op.
Doesburg zal het promotioneel gezien van uitgekiende acties en slim meeliften op campagnes van anderen moeten hebben. Misschien dat het maandag verschenen rapport daarbij kan helpen.