Sint nu ook in Dieren

DIEREN – Sinterklaas was al weer een week in het land, voor hij zaterdag tijd vrij kon maken voor Dieren. Het welkom door de kinderen van het dorp was er na een weekje wachten niet minder warm om.

In Rheden was de Goedheiligman vorige week al geweest, maar zaterdag en zondag waren de andere Veluwezoom-dorpen aan de beurt. Niet alleen in Dieren, maar ook in Laag-Soeren, De Steeg, Velp en Spankeren maakte hij zijn opwachting. Dat gebeurde op verschillende manieren: per boot, per koets of in een oldtimer. Sinterklaas benut alle mogelijke transportmiddelen om zijn jeugdige doelgroep te bereiken. Na een muzikale ontvangst door Semper Crescendo, begon de kindervrind samen met zijn gevolg van zwarte pieten aan de rondtoer door Dieren, waarbij de Gelreband zich de wangen bol blies op de vrolijke Sinterklaasdeuntjes. Onderweg hield de stoet een paar keer halt om ook op die plekken de kinderen gelegenheid te bieden tekeningen, wortels en andere presentjes aan de onveranderd populaire Goedheiligman aan te bieden – foto Han Uenk
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.