Inspraak Rhedense cultuurnota van start

DE STEEG – Burgers en instellingen kunnen tot 8 december hun mening geven over het nieuwe cultuurbeleid van de gemeente Rheden. Begin november stelde het college van Rheden het concept cultuurbeleid 2011-2014 vast.

De gemeente Rheden bereidt zich momenteel voor op de naderende bezuinigingen. Het college ontwerpt een visie op de toekomst van de gemeente, die gebruikt zal worden voor de takendiscussie. In deze discussie zal de gemeente vaststellen hoeveel geld er is voor de verschillende beleidsterreinen, zoals kunst en cultuur. ¨Pas dan is dus duidelijk hoeveel financiële en organisatorische middelen er zullen zijn om het beleid in de cultuurnota in de praktijk om te zetten¨, schrijft de gemeente op haar website. In januari 2011 stelt de raad de visie van het college vast. Een maand later neemt diezelfde raad een besluit over het kunst- en cultuurbeleid. Vervolgens is het aan het college om het beleid uit te werken. Pas nadat in de loop van volgend jaar de kadernota voor 2012 is vastgesteld en duidelijk is hoeveel financiële middelen er vanaf 2012 beschikbaar zijn, kan daadwerkelijk worden gestart met de uitvoering van het nieuwe cultuurbeleid. Meer informatie over de cultuurnota en over de mogelijkheid om hierop een reactie te geven, is te vinden op de website van de gemeente Rheden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.