Nieuwjaarsduik in het Gat van Cortenoever gaat door

BRUMMEN – Zwemsportvereniging De Spreng uit Brummen houdt op 1 januari een Nieuwjaarsduik in het Gat van Cortenoever. Het is voor de eerste keer dat een dergelijk evenement plaatsvindt in Brummen. Voor dit evenement is een subsidie gevraagd aan de gemeente Brummen, maar het college heeft deze aanvraag afgewezen. Toch gaat de eerste Nieuwjaarsduik 2011 door.

Het bestuur van De Spreng is teleurgesteld over het besluit van het college en heeft hiertegen ook een bezwaarschrift ingediend. Ongeacht de uitspraak van het gemeentebestuur op dit bezwaarschrift, gaat de Nieuwjaarsduik toch door. Uiteraard wordt het programma behoorlijk aangepast vanwege de wegvallende subsidie. De organisatie vindt het zonde om er nu mee op te houden nadat er al zoveel voorbereidingen zijn verricht.
Hoewel het de eerste keer is dat er een Niewuwjaarsduik plaatsvindt in de gemeente Brummen rekent de organisatie op zoveel deelname dat er een mooie traditie kan groeien. De voorbereidingen zijn in volle gang. Er wordt gezorgd voor toiletten en omkleedruimtes voor de moedige mannen en vrouwen. Ook aan de veiligheid van de deelnemers wordt gedacht. In het water liggen duikers voor het geval iemand toch bevangen raakt van de kou. Ook de eigen reddingbrigade van De Spreng verleent assistentie, met het Rode Kruis. Deelnemers en toeschouwers kunnen genieten van warme soep en andere versnaperingen in de horecatent. Voorafgaand aan de duik is er een professionele warming-up onder begeleiding van muziek.
De duik begint om 14.00 uur bij het Gat van Cortenoever. De deelname is gratis, maar inschrijven is wel nodig. Dit kan op de dag zelf op locatie, maar het kan ook vanaf heden via www.zvdespreng.nl.