Carbid schieten: maximaal tien bussen in Zevenaar

ZEVENAAR – Carbid schieten is in Zevenaar tijdens Oud en Nieuw populair. Buiten de bebouwde kom mag, als aan de voorwaarden wordt voldaan, worden geschoten met twee bussen van elk maximaal zestig liter. Daarvoor is geen melding of ontheffing nodig.

Voor carbid schieten met meer dan twee bussen is een ontheffing nodig. De burgemeester van Zevenaar zal ontheffingen verlenen voor het schieten met carbid voor maximaal tien bussen per locatie.

Carbid schieten is uitsluitend toegestaan op vanaf 10.00 uur op 31 december tot 2.00 uur op 1 januari. Daarbij maakt het niet uit of er met één of meer bussen wordt geschoten.
Voor het schieten met meer dan twee bussen op een locatie moet een ontheffing worden aangevraagd. Er wordt voor maximaal tien bussen ontheffing verleend. Om de veiligheid te waarborgen, zijn aan deze ontheffing aanvullende voorwaarden verbonden. Zo moet het vrije schootveld minimaal 75 meter bedragen en mag er alleen met ballen worden geschoten.

Ontheffingen kunnen worden aangevraagd tot 1 december. Op de website van de gemeente staan alle voorwaarden opgesomd. Daar kan ook een aanvraagformulier worden gedownload.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.