Sint in Velp

VELP – Het was een drukte van belang, zaterdag in de Hoofdstraat en op de Overtuin in Velp. Sinterklaas zou hier namelijk de kinderen verrassen met zijn aanwezigheid en natuurlijk met zijn pieten en niet te vergeten de burgemeester van de gemeente Rheden.
Met de muziek voorop en Sinterklaas in de koets kwam men Velp ingelopen. Ook reed er een brommerpiet mee. Vele pieten gaven hun snoepgoed weg aan de wachtende kinderen. De Sint kwam in de Hoofdstraat uit de koets om iedereen een handje te geven. Burgemeester Petra van Wingerden begroette de Goedheiligman en het feest kon beginnen op de Overtuin. Dit duurde de hele middag, waarna de Sint snel naar andere plaatsen moest, waar zijn opwachting ook werd gewenst. Naast Velp, gaf hij in deze regio immers zaterdag ook acte de présence in Dieren, De Steeg, Laag-Soeren en Loenen.