PvdA stelt vraag aan wethouder Jansen over de Loddero

DOESBURG – Al sinds begin augustus is de Loddero in Doesburg een fietsstraat geworden met eenrichtingsverkeer. Vanaf de Kraakselaan mogen auto’s deze straat niet meer inrijden. Al vanaf het begin is het verkeersbord ‘verboden in te rijden’ afgeplakt, beplakt en daardoor nauwelijks of niet te lezen geweest. De PvdA vindt dit heel onduidelijk en heeft hierover vragen gesteld aan wethouder Fred Jansen.

Het inrijdverbod wordt in ieder geval veel overtreden en is er een verwarrende situatie ontstaan voor weggebruikers, stelt de PvdA. Voor de wet blijft een verkeersbod immers wel gelden ook al is het deels onleesbaar geworden. Veel mensen hebben de PvdA gevraagd dit uit te zoeken.
Uit een klein onderzoek bij buurtbewoners bleek dat er een gedoogsituatie van de gemeente is omdat het achterliggend gebied met veel afsluitingen te maken heeft en eenrichtingsverkeer door de Loddero dan niet echt handig is. Hier staat de PvdA geheel achter.
De PvdA vond het tijd worden om de wethouder vragen te stellen en hij reageerde direct. Het klopt inderdaad dat er een gedoogsituatie is, die is doorgesproken met de wijkraad en ook in deze krant heeft gestaan.
De PvdA heeft de wethouder gevraagd er voor te zorgen dat er een officieel bord wordt geplaatst zodat voor iedere weggebruiker direct zichtbaar is dat men tijdelijk via de Kraakselaan de Lodderlo in mag rijden. De wetouder gaat kijken wat hij hieraan kan doen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.