Rhedense SP voert actie bij Presikhaaf Bedrijven

DE STEEG / ARNHEM – De Rhedense fractie van de SP heeft donderdag actie gevoerd bij de sociale werkplaats Presikhaaf in Arnhem. De partij heeft de werknemers geïnformeerd over de kabinetsplannen om fors te gaan bezuinigen op sociale werkvoorzieningen.

De SP voert momenteel de campagne ´Armoede werkt niet´ uit protest tegen de plannen van het nieuwe kabinet om 30.000 banen te schrappen in de sociale werkvoorzieningen. De partijleden haalden bij de poorten van Presikhaaf Bedrijven ongeveer 200 handtekeningen op. De SP zal deze binnenkort aanbieden aan het kabinet. Op zaterdag 27 november houdt de landelijke SP een manifestatie tegen de bezuinigingsplannen in de Brabanthallen in Den Bosch.

De Rhedense SP vroeg eerder deze maand in de gemeenteraad met een motie nog aandacht voor de sociale werkplaatsen. Fractievoorzitter Jorine Dirks uitte haar zorgen over de kabinetsplannen. ¨Tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking dreigen straks achter de geraniums en in de armoede te belanden. Zij mogen niet de rekening van de crisis gaan betalen.¨ Volgens Dirks zou dit ook in Rheden ernstige gevolgen kunnen hebben. ¨Wij roepen de werknemers en andere betrokkenen op om in Den Bosch te protesteren tegen dit asociale plan.¨

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.