Sprengenland Wonen stelt zich voor

EERBEEK – Beter Wonen Loenen en Woningstichting Eerbeek gaan vanaf 1 januari 2011 samen verder onder de naam Sprengenland Wonen. Dit werd donderdag met veel tamtam bekend gemaakt in Beekbergen, Loenen en Eerbeek.

Gewapend met tasjes, met daarin bloembollen in de nieuwe kleuren en informatie over de nieuwe organisatie, gingen de 22 medewerkers van Sprengenland Wonen donderdag op pad. Begeleid door wat muzikale herrie van het komische trio Funfare trok de club de nodige aandacht, precies zoals de bedoeling was. Eén van de doelstellingen van de nieuwe organisatie is meer zichtbaar te zijn in de wijken. En daarom gingen de medewerkers op pad, om zich voor te stellen. De huurders konden dit gebaar zeker waarderen.
Ook de medewerkers van beide woningcorporaties hoorden gisteren pas de naam waaronder zij vanaf 1 januari samen gaan werken. “Sprengenland Wonen symboliseert ten eerste het gebied waarin wij wonen en werken”, aldus directeur Dick de Man. “We zitten hier nou eenmaal als plattelandscorporatie in een natuurgebied. Daarnaast kunnen we de organisatie vergelijken met een spreng: het leeft, stroomt en is in beweging. Dit zijn precies de kernpunten die wij willen uitstralen. Ook in het nieuwe logo komen deze punten naar voren.”

Hoewel de fusie formeel per 1 januari een feit is, zijn de voorbereidingen natuurlijk al enige tijd in volle gang. Het pand in Eerbeek, waar de corporatie vanaf die datum gevestigd is, wordt verbouwd en zo zijn er tal van andere praktische zaken die geregeld moeten worden. Medewerkers krijgen een andere functie en de huurders worden beetje bij beetje op de hoogte gesteld van de komende veranderingen. Directeur Dick de Man: “Onze klanten gaan de fusie zeker merken. We willen als corporatie persoonlijker te werk gaan, met meer maatwerk en aandacht voor het individu. Ten eerst willen we dat de medewerkers, waar de huurders het eerste contact mee hebben, 80 procent van de vragen zelf op kunnen lossen. Hierdoor krijgen anderen weer meer tijd om fysiek in de wijk aanwezig te zijn. We hebben het streven binnen drie jaar een klantgedreven organisatie te zijn, zoals dat zo mooi heet. Dit houdt in dat we het beleid veel meer af willen stemmen op het beleid.” Deze nieuwe manier van werken is al langer een wens van beide organisaties, maar kon door de kleine schaal gewoonweg niet worden uitgevoerd. Als de fusiecorporatie straks meer mankracht heeft en effectiever kan werken, is er ook meer tijd voor persoonlijk contact met de klanten. “Daar gaat natuurlijk wat tijd overheen, vandaar dat we onszelf tot 2013 hebben gegeven.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.