Een heel bijzondere foto

DOESBURG – Henk Hoogink uit Doesburg was één van de vijf genomineerden in de categorie Dier van de grootste fotowedstrijd van Nederland; die voor de vierde maal georganiseerd werd door National Geographic.

Uit 21.000 inzendingen koos de gerenommeerde jury ook de foto van de Doesburger tot de laatste vijf van in de categorie Dier. Uiteindelijk werd hij niet tot winnaar benoemd in deze categorie, maar om alleen al één van de genomineerden te zijn geweest uit zo’n grote groep inzendingen vond Hoogink zelf ook een hele eer. “Bij de eerste vijf van deze fotowedstrijd horen, is echt heel bijzonder”.

Sinds 1996 reist Hoogink ieder jaar naar de Indonesische Papuaprovincies; dit komt omdat hij daar in 1961 / 1962 gediend heeft als dienstplichtig marinier. Op de terugreis maakt hij meestal een tussenstop in Kuala Lumpur of Singapore. Vooral door zijn interesse in de natuur en natuurfotografie bezocht hij in Kuala Lumpur de beroemde vlindertuin. Laat in de middag viel zijn oog langs een pad op grote langpootmuggen die wiebelden aan een spinnendraad (genomineerde foto).

Zelf heeft Hoogink het altijd een heel bijzondere foto gevonden. “Of je de foto mooi vindt, hangt af van de insteek die wordt gebruikt. Meestal kiest de jury van National Geografhic in de categorie Dier een spectaculaire foto. Dat was deze niet zo, vind ik, maar het is wel een heel bijzondere foto”, aldus de vereerde fotograaf. Ja, want hoe vaak kom je langpootmuggen tegen die wiebelend aan een spinnendraad hangen, tegen. – Foto Henk Hoogink.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.