Twee schilders exposeren bij Albert Lentink

DIEREN – Marjan Smit en Frederik de Vos, beiden schilder, exposeren tot en met 28 februari 2011 bij Albert lentink Scandinavisch Design in Dieren. Marjan Smit leerde toen zij twaalf jaar was schilderen in olieverf bij haar oom. Ze experimenteerde met andere technieken en materialen tijdens het voorbereidende jaar op de kunstacademie, waar ze werd afgewezen. Later keerde ze terug naar olieverf en vond haar tweede leermeester Tomas Naggy. Het huidige atelier van Smit bevindt zich op Landgoed Laag-Soeren. Smit verwerkt haar indrukken in haar werk.
Frederik Vos, een Amsterdamse kunstenaar, is op latere leeftijd begonnen met schilderen. “Onderwerpen genoeg als je aan de oever van het Ij woont,” zegt hij. Daar zijn de vele havengezichten en schepen ontstaan waarmee hij bekend is geworden over de hele wereld. Ook als portretschilder heeft hij bekendheid gekregen.

www.scandinavischdesign.com
www.mariajohanna.nl
www.frederikdevos.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.