Man aangehouden: rijden onder invloed en belediging

DIEREN – De politie heeft donderdagnacht rond 00.20 uur een 45-jarige man uit Dieren aangehouden. Hij was met zijn auto tegen een lichtmast aan de Geitenbergweg in Dieren gereden.

De politie was snel ter plaatse en hield de man aan omdat hij mogelijk onder invloed achter het stuur zat. Onderzoek wees uit dat dit inderdaad het geval was: 1,17 promille.
De man beledigde daarop de politie-ambtenaren en spuugde een politie-ambtenaar in zijn gezicht. De man verzette zich bovendien tegen zijn aanhouding. Hij werd niettemin overgebracht naar het bureau.

Handen af van politie-ambtenaren
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politie-ambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politie-ambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.