IVN zoekt hulp bij wilgen knotten

EERBEEK – Ieder jaar gaat het IVN Eerbeek en omstreken met leden en vrijwilligers op pad om wilgen te knotten. Dit gebeurt op plaatsen waar de knotwilgen dringend onderhoud nodig hebben, maar de eigenaar dit niet zelf kan doen en geen beroepskrachten in kan huren. Door dit vrijwillig te doen, hoopt het IVN te voorkomen dat deze karakteristieke bomen in verval raken en uit het landschap verdwijnen. Deze bomen vormen bovendien een belangrijke nestplaats voor tal van vogels en andere dieren. Voor dit onderhoud is het IVN op zoek naar enthousiaste mensen. Deze vrijwilligers krijgen een ochtend gezonde buitenlucht, koffie, gezelligheid en natuurbeleving. Er wordt alleen gewerkt met handgereedschap, zoals zagen en kniptangen. Er wordt gewerkt op 27 november, 11 en 18 december, 8 en 22 januari, 5 en 19 februari, 5 en 19 maart en 2 en 16 april. De locatie is steeds anders. Wie een keer of wellicht vaker mee wil doen, kan zich aanmelden bij Hans Giesselbach, tel. 0313-650730 of hansmarleen@kpnmail.nl.