Intocht Sinterklaas met minder Zwarte Pietenboten

DE STEEG – Sinterklaas komt zaterdag met wat minder Zwarte Pietenboten aan in de jachthaven van De Steeg dan gepland. Veel vrijwilligers die de Zwarte Pieten zouden ondersteunen, zijn afgehaakt omdat de steiger waar de boten aan moeten meren te onveilig is.

Havenmeester de heer Kramer licht toe: “Op de steiger is te weinig ruimte om veel Zwarte Pieten uit te laten stappen. Bovendien zit Sinterklaas in een sleepboot die laag is zodat de Sint gemakkelijk uit kan stappen. De sportboten waar de Zwarte Pieten in zouden te komen zitten, zijn hoog en kunnen lastig aanmeren.” De havenmeester heeft de organisatie van de Sinterklaasintocht een ponton aan geboden zodat het aanmeren van de sportboten en het uitstappen wel mogelijk is. “Deze konden zij voor 75 tot 100 euro van ons huren, maar dat wil de organisatie niet. We hebben dit bedrag gevraagd omdat wij er ook onderhoud aan verrichten. Kortgeleden is de ponton nog helemaal gerenoveerd.” Gevolg is dat er minder Zwarte Pietenboten aanmeren bij de haven in De Steeg.