De Carmina Burana in Brummen

BRUMMEN – Om een extra impuls te geven aan het culturele leven in de gemeente Brummen, heeft de Culturele Stichting Gemeente Brummen het plan eind mei 2011 in de gemeente een uitvoering te realiseren van de Carmina Burana, het spectaculaire werk van de Duitse componist Carl Orff.

De Carmina Burana zal worden uitgevoerd door een projectkoor van 120 zangers en zangeressen, een projectharmonie- / fanfareorkest met extra percussie van 50 muzikanten en drie solisten. De muzikale leiding is in handen van dirigent Jan Jaap Nuiver.
Iedereen die op projectbasis wil meezingen of –musiceren, kan zich aanmelden via e-mail. carmina@brummencultuur.nl. Zij ontvangen dan een bulletin met uitgebreide informatie. Ook belangstellenden buiten de gemeentegrenzen zijn welkom. De Brummense stichting heeft ten behoeve van dit project financiële steun ontvangen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Rabobank en Grolsch Bierbrouwerijen.