Betere beveiliging in Dierense Sporthal Theothorne

DIEREN – De gemeente Rheden gaat het toegangsbeleid en de entree van Sporthal Theothorne aanpassen. Reden is dat er tijdens openstelling van de sporthal te vaak overlast is van jongeren die zich zonder goede reden toegang verschaffen tot het gebouw.

Er is ondermeer sprake van drugs –en alcoholgebruik, intimidatie en diefstal. Op dit moment heeft de sporthal meerdere ingangen en trappen die toegang geven tot meerdere niveaus in het gebouw. De situatie is onoverzichtelijk en daardoor moeilijk te beheersen en controleren.

Sporthal Theothorne vervult een belangrijke maatschappelijke rol voor veel verenigingen, scholen en evenementen. De gemeente Rheden hecht daarom veel waarde aan een veilige accommodatie voor gebruikers, publiek en medewerkers.

Er komt één centrale hoofdingang aan de zijde van het Ericaplein. Het kantoor van de beheerders krijgt een plek naast de nieuwe hoofdingang. Het plein voor de hoofdingang wordt opnieuw ingericht. Hierbij gaat het om aanpassingen aan verlichting, de fietsenstalling, afvalbakken en de bewegwijzering. De bestaande camerabeveiliging wordt uitgebreid. Ongewenst bezoek kan straks beter in beeld worden gebracht en vastgelegd. Er komt een nieuw registratiesysteem voor de toegang via de aparte schoolingang. Zo is er altijd actueel inzicht in wie zich wanneer in het gebouw bevindt.
De omloop wordt opgedeeld in compartimenten, met als doel dat gebruikers en publiek alleen toegang hebben tot ruimtes die op dat moment in gebruik zijn. Aanpassingen aan de bewegwijzering wijzen publiek en gebruikers duidelijk de weg nadat alle aanpassingen doorgevoerd zijn. De verwachting is dat begin 2011 alles gereed is.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.