Aubade voor 75-jarig Opwaarts

KLARENBEEK – Vrijdag was de jaarlijkse uitvoering van het Christelijk Gemengd koor Opwaarts in Ons Gebouw in Klarenbeek. Het koor, dat in 1935 werd opgericht, kon door de daling van het ledental geen feestje geven ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan. Toch was er een aubade van het Oosterhuuzens Dialectkoor die het jubilerende koor toezong en de uitvoering toch nog een feestelijk tintje gaf. Opwaarts bracht met slechts vijftien leden (negen vrouwen en zes mannen) onder leiding van de nieuwe dirigent Klaas de Haan toch een aardig afwisselend programma dat door de bezoekers goed werd gewaardeerd.

Voorzitter Wessel Kelder sprak een welkomstwoord tot een volle zaal en herinnerde even aan het 75-jarig bestaan van het koor. Helaas kon geen feestje worden gebouwd. Met het beperkte aantal leden moet alle zeilen worden bijgezet om de vereniging te laten voortbestaan. Hij begroette de nieuwe dirigent Klaas de Haan die nu ongeveer een jaar prettig met het koor samenwerkt. Klaas de Haan bracht met begeleiding van zijn schoonvader Cor Krommenhoek aan de piano een leuk programma. De dirigent had een compliment voor de leden van Opwaarts voor hun trouw en inzet voor het koor. Begonnen werd met Whispering hope van M. Browne, gevolgd door Brandend, brandend van John Larsson en Hij redde mij van Charles H. Gabriël. In het lied In harmonie met U herkende het publiek de melodie Londoderry Air. Na een korte pauze ging Klaas de Haan verder met Sanctus, het bekende Droomland van J.S. Fearis en Heer van de ganse schepping van John Larsson. Het koor maakte het zich niet gemakkelijk met het lied Bridge over de trouble water van Paul Simon. Gerrit Oolman zong solo in het fraaie slotnummer Peace like a river van Henk van der Maten. Dirigent en pianist kregen van voorzitter Kelder een presentje en bloemen aangeboden.
In het tweede deel van de avond trad op verzoek van Opwaarts wederom het Oosterhuuzens Dialectkoor uit Oosterhuizen op. Onder leiding van Klaas Berends zong met koor met vijftig zangers een aantal vrolijke liedjes. Begonnen werd met Terug noar huus, het emigrantenlied. De voorzitter van het koor feliciteerde Opwaarts met het 75 jarig bestaan na de gebrachte aubade en wenste hen nog vele jaren zangplezier.
De liedjes, voor het merendeel van de nieuwe CD Mien Veluweland, werden veelal gezellig meegezongen. Het dialectkoor zong onder meer het Iessellied, De wieje wereld in, Geet de zunne en over de Empse Beke. Gerrit Oolman zong verdienstelijk solo in De Zwerver en De Boer. Wouter Hulshof kreeg de zaal weer op zijn hand met zijn creatie van de Vrolijke köster. Het koor sloot af met het vrolijke lied Niet kniezen, niet zeuren.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.