Bouw Beinum West na lang proces van start

DOESBURG – Op woensdag 24 november is het zover. Twee toekomstige bewoners van de nieuwe Doesburgse wijk Beinum West slaan dan de eerste paal voor het project. Dit is het startsein voor de bouw van de eerste 40 woningen in buurtschap Op ’t Veld. Na een lang proces komen hier de gewenste drie nieuwe buurtschappen. Woonservice IJsselland bouwt 105 koop- en huurwoningen, de gemeente biedt 23 vrije sector kavels aan.

De kleinschalige nieuwe wijk bestaat uit drie buurtschappen: Op ’t Veld, Aan de Brink en ’t Lint. Begonnen wordt nu met Op ‘t Veld. In de eerste fase worden 30 koopwoningen gebouwd. De meeste daarvan zijn al verkocht, er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Ook zijn nog een aantal vrije sector kavels beschikbaar.

De tien huurwoningen in de 1e fase van het project zijn op de gebruikelijke manier aangeboden. De eerste woningen zijn waarschijnlijk voor de zomervakantie van 2011 klaar.
De buurtschappen zijn ruim opgezet en er is veel groen met speelvoorzieningen in de wijk. Door de omliggende voorzieningen voor wateropvang (wadi’s) en de weilanden wonen de nieuwe bewoners in het groen, maar toch vlakbij de binnenstad van Doesburg.

De planning is om in voorjaar 2011 te starten met de bouw van het tweede buurtschap Aan de Brink. Ook hier zijn in de koopsector nog enkele twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen en vrije sector kavels beschikbaar. Alle koopwoningen worden onder Koopgarant aangeboden. De prijs de twee-onder-een-kapwoningen bedraagt 172.000,- v.o.n., de hoekwoningen kosten 160.000,- en de tussenwoningen kosten 145.000,-.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.