Solide en heldere begroting Rozendaal

ROZENDAAL – De Rozendaalse raad heeft dinsdag 9 november de begroting voor 2011 vastgesteld en heeft daarin rekening gehouden met bezuinigingen en besparingen op vele terreinen. Unaniem was men het erover eens dat de begroting solide is en daarnaast in heldere taal een goede weergave geeft van wat er in het dorp moet gebeuren.

Inwoners van Rozendaal krijgen met een beperkte belastingverhoging te maken, alleen de inflatie van en procent wordt meegenomen. Door Rijksmaatregelen is de gemeente wel genoodzaakt de rioolheffing te verhogen. Per saldo betekent dit een verhoging van gemiddeld 2,1 procent.
De begroting 2011 is sluitend, net als de meerjarenbegroting 2012 / 2014; de financiën zijn op orde. Wel moet rekening gehouden worden met een verlaging van de algemene uitkering uit het gemeentefonds vanaf 2012. De gemeente Rozendaal heeft daar inmiddels een aantal bezuinigingen voor in gang gezet.
Het meeste geld (613.229 euro wordt geïnvesteerd in onderwijs en de gemeente geeft het minst geld uit aan financieel beleid. Veel uitgaven en inkomsten liggen vast vanwege verplichtingen die het rijk de gemeente oplegt. Slechts een beperkt deel, acht procent, is direct beïnvloedbaar door de gemeente.

www.rozendaal.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.