Stichting Gered Gereedschap steunt ontwikkelingslanden

REGIO – De Stichting Gered Gereedschap Voorst heeft inzamelpunten in de hele regio. De stichting verzamelt, repareert en verzendt gebruikt gereedschap naar ontwikkelingslanden. Hier wordt het onder meer gebruikt op scholen en in werkplaatsen die zich richten op de ondersteuning en opleiding van onder andere straat- en weeskinderen, gehandicapten, alleenstaande moeders en vluchtelingen.

De Stichting Gered Gereedschap Voorst bestaat inmiddels alweer vijftien jaar en heeft in die tijd gemiddeld 40.000 stuks gereedschap en 275 naaimachines opgeknapt en verzorgen naar zo’n 55 projecten in ontwikkelingslanden. Het ging vooral om hout- en metaalbewerkingsgereedschap, autogereedschap en elektrisch handgereedschap. De vrijwilligers die hieraan meewerken, komen in de wintermaanden iedere maandagmorgen bij elkaar in Twello om ingeleverde gereedschappen op te knappen. De onkosten worden vergoed door subsidie van de gemeente Voorst en bijdragen van kerken, bedrijven en particulieren.
Iedereen kan gebruikt gereedschap inleveren op diverse plekken. In ons gebied zijn er inzamelpunten bij de vestigingen van Fixet in Beekbergen, Brummen en Eerbeek, evenals bij de firma Buitenhuis in Klarenbeek.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.