Minder watergangen goed onderhouden

REGIO – Van de percelen langs zogeheten B-wateren in het beheersgebied van Waterschap Veluwe (waar Apeldoorn en Brummen onder vallen) is 90 procent goed onderhouden door de eigenaren. Een jaar geleden was dat nog 95 procent. Dit blijkt uit de jaarlijkse najaarsschouw die het waterschap onlangs heeft uitgevoerd.

Vermoedelijk hebben de weersomstandigheden een rol gespeeld in de afname. Van de 9732 percelen die grenzen aan B-watergangen zijn er 966 percelen niet schoon. Het waterschap heeft 870 eigenaren aangeschreven om alsnog de watergangen waarvoor zij verantwoordelijk zijn, schoon te maken.
In de week van 29 november tot 3 december voert het waterschap een herschouw uit. De watergangen die dan nog niet aan de eisen voldoen, worden daarna door het waterschap schoongemaakt. De kosten worden dan verhaald op de desbetreffende perceeleigenaar. De kosten bestaan uit het feitelijk schoonmaken met daarbij opgeteld de administratiekosten die zijn gemaakt. Het waterschap is bereid vragen van perceeleigenaren te beantwoorden en waar nodig te adviseren.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.