Multifunctioneel centrum Ellecom krijgt vorm

ELLECOM – Tussen de bossages aan de Ellecomse Binnenweg, op de plek waar nu nog de Anne Frankschool staat, moet een splinternieuwe multifunctionele accommodatie verrijzen. Vorige week kon de Ellecomse bevolking kennismaken met het ontwerp van het gebouw. Enkele bewoners uitten tijdens de bijeenkomst hun zorgen over extra parkeerdrukte.

Het bouwwerk moet vanaf medio 2012 huisvesting bieden aan de basisschool, de buitenschoolse opvang en het Dorpshuis. Verschillende verenigingen, waaronder muziekvereniging Excelsior, zullen eveneens van het gebouw gebruik maken. De nieuwe accommodatie krijgt een vloeroppervlak van 920 vierkante meter en zal maximaal vier meter hoog worden. Blikvanger is de bijeenkomstruimte van 85 vierkante meter in het midden van het gebouw. ¨Dit wordt het hart van de school¨, zegt architect Martijn Woldring van architectenbureau Onix uit Groningen, terwijl hij op een groot scherm het ontwerp presenteert. Op de tekeningen staan onder meer vier klaslokalen, een speelzaal, meerdere bergruimten en een keuken. Welke kleur het gebouw aan de buitenkant krijgt, is nog niet bekend. Wel is voor de architect duidelijk dat de multifunctionele accommodatie hét gezicht van Ellecom moet worden. ¨Tussen de bomen door moet je er daarom een glimp van kunnen opvangen¨, zegt Woldring. Het gebouw krijgt mogelijk de kleur wit, herfstrood of lichtgroen.

Het initiatief voor een multifunctioneel centrum kwam destijds vanuit Ellecom zelf. De Anne Frankschool, belangenvereniging Ellecoms Belang en de Stichting Dorpshuis klopten vervolgens met het plan bij de gemeente Rheden aan. De drie initiatiefnemers maken samen met de gemeente deel uit van het projectteam. Henk Duringhof, voorzitter van Ellecoms Belang, was na afloop van de presentatie tevreden met het voorlopige ontwerp. ¨Ik ben blij dat aan de meeste wensen van de toekomstige gebruikers kan worden voldaan. Qua ruimte en financiën zijn er immers grenzen. Het centrum voegt iets toe aan ons dorp.¨

Onder de aanwezige Ellecommers klonken na afloop van de presentatie bezorgde geluiden over een gebrek aan parkeerruimte bij het gebouw. Omwonenden vrezen vooral extra parkeerdrukte aan de Buitensingel. ¨Leden van de verenigingen komen ook van buiten het dorp¨, sprak een bezorgde bewoner. De architect verklaarde de parkeermogelijkheden nog nader te gaan onderzoeken. ¨Er komen meer parkeerplaatsen dan nu. Tussen de bomen zullen we op open plekken plaatsen toevoegen. U moet er vertrouwen in hebben dat we dit goed gaan oplossen.¨

Het gebouw van de huidige Anne Frankschool stamt uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Volgens Annemieke Dibbink van de gemeente Rheden voldoet het niet meer aan de eisen van het huidige onderwijs. ¨Er is meer behoefte aan kleinere ruimten.¨ Dibbink acht de kans klein dat de naderende bezuinigingen nog roet in het eten gaan gooien voor de nieuwe accommodatie. ¨Er ligt een besluit van de gemeenteraad en er is al een startnotitie gemaakt. Bovendien hebben we een financiële dekking.¨ De bouw van de school maakt deel uit van het Masterplan Onderwijshuisvesting van de gemeente Rheden. Meerdere schoolgebouwen in de gemeente moeten de komende jaren een opknapbeurt krijgen. Door de bezuinigingen zal een aantal verbouwingen worden uitgesteld, maar dat geldt vooralsnog niet voor de Anne Frankschool. Voor de kerst moet er een definitief ontwerp van het Ellecomse multifunctionele centrum gereed zijn.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.