Home / Dieren / Verplaatsing van Gazelle in Dieren gaat niet door

Verplaatsing van Gazelle in Dieren gaat niet door

DIEREN – Koninklijke Gazelle NV zoekt niet langer naar een nieuwe bedrijfslocatie. Dat heeft de directie van de fietsenfabrikant besloten. Hiermee komt een eind aan het verplaatsingsonderzoek, waarbij Gazelle, de gemeente Rheden, de provincie Gelderland, Bouwfonds Ontwikkeling, BOEI en Kadans waren betrokken.

 

In maart 2009 sloten de Gemeente Rheden en Koninklijke Gazelle NV een intentieovereenkomst om onderzoek te doen naar een mogelijke nieuwe locatie voor Gazelle binnen de gemeente Rheden. Andere partijen – de provincie, Bouwfonds en Kadans – sloten zich de afgelopen maanden bij het onderzoek aan.

Gazelle heeft afgelopen week de betrokken partners op de hoogte gesteld van het besluit. Gazelle ziet te weinig voordeel in een verplaatsing en ziet om die reden af van een verhuizing naar een nieuwe bedrijfslocatie.
Eén van de mogelijke locaties was Spankeren, waar het terrein van Albany beschikbaar is. Op de huidige plek van Gazelle zou dan woningbouw mogelijk worden.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.