´Sociale´ bedrijven meer kans op opdracht gemeente Rheden

DE STEEG – Bedrijven die een sociaal beleid voeren, maken voortaan meer kans om een opdracht van de gemeente Rheden in de wacht te slepen. Het college van Rheden wil sociaal gaan aanbesteden. Een motie van GroenLinks tijdens de algemene beschouwingen van afgelopen zomer vormde de aanzet.

¨We gaan bedrijven stimuleren een sociaal beleid te voeren¨, legt wethouder Ronald Haverkamp uit. ¨Bij aanbestedingen van meer dan 250.000 euro moeten bedrijven laten zien hoe ze het sociaal beleid hebben geregeld en ze moeten bereid zijn werkzoekenden met een uitkering in te zetten.¨ Belangrijkste doel is volgens de wethouder zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Een sociaal beleid vergroot de kans om voor een opdracht van de gemeente in aanmerking te komen. Rheden besteedt onder meer het onderhoud aan groen en wegen uit. ¨Als er twee bedrijven in aanmerking komen voor de opdracht en één van de twee voert een sociaal beleid, zullen we eerder voor dit bedrijf kiezen.¨

Haverkamp benadrukt dat een sociaal beleid één van de wegingsfactoren zal zijn. ¨Een bedrijf kan hiermee iets toevoegen. Maar het is vrijblijvend, dus we gaan niets afdingen bij bedrijven.¨ Werkgeversservicepunt Alert van de gemeente Rheden speelt een belangrijke rol bij de selectie van werknemers. Over een jaar zal er een evaluatie van het sociaal aanbesteden plaatsvinden. Haverkamp: ¨We hebben geen bepaalde streefwaarde. Iedere cliënt die aan het werk komt, is winst. We willen ondernemers dwingen om na te denken over sociaal beleid.¨

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.