Zevenaar stapt over op groene stroom

ZEVENAAR – De gemeente Zevenaar stapt over op groene stroom. De milieuvriendelijke opgewekte elektriciteit wordt gebruikt voor alle gemeentelijke voorzieningen. Zevenaar zet deze stap nu het prijsverschil tussen grijs en groen klein is geworden.
De gemeente Zevenaar volgt de intenties van de overheid. Dat wil zeggen dat 75% van alle inkopen van de gemeente in 2010 duurzaam moeten zijn. Groene stroom is een van de producten die duurzaam is. Als de doelstellingen van alle overheidsorganisaties worden gehaald, dan betekent dat een CO2-vermindering van tenminste 3 megaton. Dat komt neer op de jaarlijkse CO2-uitstoot van 340.000 huishoudens.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.