Hondenveldje bij Binnentuin Velp-Zuid komt er

VELP – De fel bediscussieerde hondenuitlaatplaats bij appartementencomplex De Binnentuin in Velp-Zuid wordt toch aangelegd. Dit besloot het college van de gemeente Rheden vorige week.

Bewoners van De Binnentuin waren tegen de komst van een hondenuitlaatplek. Zij vrezen voor stankoverlast en gezondheidsrisico´s door uitwerpselen. De gemeente had echter al tijdens de ontwikkeling van de omgeving van De Binnentuin aan wijkbewoners een uitlaatplaats beloofd. Rheden organiseerde de afgelopen maanden verschillende bijeenkomsten voor de nieuwe bewoners van De Binnentuin en wijkbewoners in de hoop dat beide partijen er samen uit zouden komen. Dit bleek echter onmogelijk.

Het college heeft daarom besloten de hondenuitlaatplaats toch aan te leggen. Verschil met het oorspronkelijke plan is dat er een opruimplicht van de uitwerpselen zal gelden en dat het terrein verder van het appartementencomplex af komt te liggen. Rheden betreurt het dat er veel commotie over de hondenuitlaatplaats is ontstaan. Met behulp van welzijnsorganisatie Carion moet de verstandhouding tussen de bewoners van de Binnentuin en de wijkbewoners het komende jaar worden verbeterd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.