Mauritiusschool fietst veilig en verlicht

RHEDEN – Verkeersveiligheid staat op de Mauritiusschool in Rheden hoog op de agenda getuige de verkeersacties in de afgelopen maanden, zoals de uitgereikte veiligheidshesjes, het dode-hoek-project,het ANWB-Streetwise-programma en de onlangs aangeschafte fel-gele ‘verkeersmaatjes’ om het verkeer te attenderen op schoolgaande kinderen.

De verkeersouders van de school hebben nu de volgende actie gepland: een fiets(verlichtings)controle. Juist nu wanneer de wintertijd is ingegaan en het ‘s morgens op weg naar school nog donker en veelal regenachtig is, is goede fietsverlichting en reflectie van groot belang. Met brochures en posters van de landelijke campagne “Val op” worden de leerlingen en ouders bewust gemaakt van de noodzaak van goede fietsverlichting. Op woensdag 10 november zullen in samenwerking met fietsenmaker Roelé Fietsen uit Rheden en de Politie Midden Gelderland de fietsen van de leerlingen worden gecontroleerd op fietsverlichting, reflectie en op de algemene veilige staat van de fiets. Leerlingen van wie de fiets “afgekeurd” wordt, ontvangen op vertoon van een gestempelde controlekaart tien procent korting bij reparatie bij Fietsenmaker Roelé Fietsen in Rheden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.