Echtpaar Klomp ontvangt Dorpsparel

LOENEN – Ieder jaar is het in Loenen weer een grote verrassing wie de Dorpsparel gaat winnen. Op de vrijwilligersavond in het Parochiehuis in Loenen werden Gerard en Wilma Klomp naar voren werden geroepen om de Dorpsparel 2010 in ontvangst te nemen. Zij kregen deze eretrofee voor hun grote inzet voor het parochiehuis en vele andere (vrijwilligers) activiteiten in het dorp. Het echtpaar werd hier compleet mee verrast.

Jaarlijks reikt de Commissie Floralia/Dorpsverfraaiing de Dorpsparel uit aan een persoon, paar of groep die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de leefbaarheid van het dorp. De uitreiking vindt gewoonlijk plaats tijdens de tuinavond met uitreiking van de prijzen voor de mooiste tuinen. Dit jaar heeft wegens ziekte geen keuring plaats gevonden maar de uitreiking van de Dorpsparel kon nu toch plaatsvinden op de vrijwilligersavond van de Parochie Loenen-Eerbeek. Na een welkomstwoord door Frans Hofman van de Locatieraad (voorheen Parochiebestuur) kreeg Martien Kobussen van de Floraliacommissie het woord. Hij vertelde dat Gerard en Wilma Klomp al vanaf 1978 beheerder zijn van het parochiehuis. Al 32 jaar staan voor iedereen klaar. Samen zorgen zij dat alles op rolletjes loopt. Zo zijn ze bij uitvaarten de nabestaanden van grote steun.

Gerard is ook penningmeester van de Beheersstichting van het Parochiehuis, heeft 30 jaar collecte van Jantje Beton gecoördineerd, was lange tijd leider bij de Jongensclub, tien jaar grensrechter bij het eerste van Loenermark en doet nu nog veel voor de tweejaarlijkse Pleinmarkt. Menigeen kent Klomp als is een zeer bescheiden persoon die het liefst op de achtergrond zijn werk doet.

Wilma Klomp-de Croon werd een centraal figuur genoemd die in en om het Parochiehuis een vraagbaak is voor velen. Vaak is zij er te vinden en weet er gezelligheid te creëren. Wilma is ook gastvrouw-vrijwilligster bij het sluiten van de huwelijken op kasteel Ter Horst. Zij heeft zitting in het bestuur van de Katholieke Vrouwenvereniging en actief bij de bloemendames van de kerk. Volgens de commissie is de Dorpsparel 2010 ten volle door dit echtpaar verdiend. Zij kregen de trofee overhandigd en werden door de commissieleden in de bloemen gezet.
De vrijwilligersavond waarvoor een grote belangstelling bestond uit Loenen en Eerbeek kreeg nog een leuke bijdrage van Tante Lien en Juffrouw Jansen.

Bij de foto:
Gerard en Wilma Klomp en kinderen zijn blij met de Dorpsparel
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.