Creatief bezig op Onze Vlugge Handen

KLARENBEEK – Volop belangstelling was er zondag in De Nieuwe Zweep voor de hobbies van de standhouders op de hobbybeurs De Vlugge Handen. Vanuit de verre omgeving kwamen de hobbyisten met hun verzameling.

Sommigen demonstreerden ook hun hobby. Patty Heidekamp uit Zutphen liet zien hoe je met houtbranden gebruiksvoorwerpen leuk kunt versieren. Bordjes met spreuken zijn bijzonder in trek. Zij begon enige jaren geleden met deze hobby en is er nu geheel aan verslingerd. “Als ik met houtbranden bezig ben vergeet ik alles om me heen. Heel fijn om te doen”, aldus Patty Heidekamp die nog meer hobbies heeft in het versieren van allerlei voorwerpen.
Sommige personen zijn bijzonder creatief om wat nieuws te bedenken. Dat deed W. Langenhof-Lammertink uit Laag-Soeren ook. Zij creërde een hobby van vele soorten spiegels die met poppetjes en allerlei sierspulletjes worden versierd. Op de kraam was een grote verzameling te zien die door haar en anderen in elkaar zijn gezet.
Bloemen waren er ook. Zowel ‘echte’ in fraaie groene decoraties, maar ook kunstbloemen van koud porselein. Mieke Rietveld maakt deze bloemen van klei die 24 uur gedroogd moeten worden. De maakster maakt allerlei bloemen en kleurt deze in.
De bezoekers konden zich een flinke tijd vermaken op de beurs. Er was van alles te zien. Een kraam met warmtezakken voor rug en nek. Ook weer Grolse wanten van Marie Groot Zevert (88). Het versieren van eieren is ook een aparte bezigheid. Houten speelgoed was er ook volop en schilderwerk. Dakpannen krijgen van een kunstenares een bewerking waardoor de pan weer een sieraad wordt. Kaarsen van Henny en Ton ten Voorde uit Deventer met afbeeldingen van kerken en historische gebouwen verkopen goed.
Er was weer veel toeloop. Francine Pas van de organisatie was tevreden over de publieke belangstelling voor de beurs.

Bij de foto:
W. Langenhof uit Laag-Soeren met een nieuwe hobby: het versieren van spiegels – foto Martien Kobusse
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.