Vermapack Doesburg moet dwangsommen betalen

DOESBURG – Op 1 en 7 oktober zijn door de gemeente Doesburg dwangsommen opgelegd aan het bedrijf Vermapack. In deze brieven heeft het bedrijf nog drie weken gekregen om een aantal geconstateerde overtredingen ongedaan te maken. De buurt eist maatregelen omdat het bedrijf gezondheidsproblemen zou veroorzaken. Het is daarom gedwongen maatregelen te nemen om de uitstoot van stoffen die de gezondheid schaden te reduceren.

Naar aanleiding van afspraken en beloften tussen de gemeente en Vermapack, werd het middel van dwangsommen ingezet om naleving van de afspraken te waarborgen. Op 1 en 7 oktober werd door de gemeente vastgesteld dat de opgelegde maatregelen nog niet waren uitgevoerd en werden dwangsommen verbeurd verklaard. De controleur van de gemeente Doesburg heeft vervolgens op 28 oktober opnieuw een bezoek gebracht aan Vermapack. Tijdens dat bezoek is geconstateerd dat het geuremissieonderzoek is uitgevoerd. De resultaten van dit onderzoek dienen binnen twee maanden aan de gemeente te worden voorgelegd. Tevens is geconstateerd dat de overtredingen van de overige voorschriften niet binnen de gestelde termijn ongedaan zijn gemaakt.
‘Daarom gaat de gemeente Doesburg over tot het innen van de tot op heden verbeurde dwangsommen tot een bedrag van 6.250,- euro. Elke komende week wordt gecontroleerd of de overtredingen nog voortduren. Zo ja, dan kan de gemeente tot een maximum van vier weken overgaan tot het innen van dwangsommen’, laat Doesburg in een communiqué weten. De dwangsommen zijn bedoeld om het bedrijf te bewegen overtredingen ongedaan te maken. Betaling van de dwangsommen ontslaat Vermapck overigens niet van de verplichting om de overtredingen ongedaan te maken. Het bedrijf heeft nu dus nog enkele weken om alle maatregelen uit te voeren.
Het bedrijf dat metaal bedrukt voor de verpakkingsindustrie voor bussen en blikken, bestaat sinds 2005 en maakte in de jaren daarna een flinke groei door. Sinds vorig jaar is het gevestigd aan de Verhuellweg. Na klachten over stank en ademhalingsproblemen in de buurt, werd een onderzoek door de gemeente ingesteld. De milieuvergunning bleek niet meer te voldoen en de schoorstenen en andere uitlaten bleken niet hoog genoeg of verkeerd geplaatst te zijn.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.