Succesvolle start Indoorseizoen springruiters RV en PC de IJsselruiters

BRUMMEN – Op 1 oktober ging het indoorseizoen in de paardensport van start. Bijna elk weekend is er wel een wedstrijd in de omgeving. Na een thuiswedstrijd, op 23 oktober werd er afgelopen weekend in Laag-Soeren een groot indoorconcours georganiseerd.

Yvonne Breukink en Ambelina moesten zaterdag, in een pittig L-parcours, genoegen nemen met 8 strafpunten, maar wonnen zondag in dezelfde klasse de 8e prijs door 2 foutloze parcoursen te springen. Dominique Dost sprong zaterdagochtend met haar paard Annemoon in dezelfde klasse en was, ondanks 3 balken, heel erg tevreden. De combinatie maakte kort geleden de overstap naar deze klasse en behaalde vorig weekend in Brummen haar eerste winstpunt. Aan het begin van de avond startte de 17-jarige amazone voor het eerst met Always (v. Vancouver), een van de paarden van haar instructeur en stagebegeleider Edwin Breukink, in de klasse B. Deze nieuwe combinatie behaalde met 4 strafpunten meteen haar eerste winstpunt. Peter van Straalen bleef met Venelaheleen foutloos in het basisparcours en behaalde 4 strafpunten in de barrage, waardoor hij, net buiten de prijzen, op een 10e plek eindigde. In de klasse M behaalde de combinatie 4 strafpunten in het basisparcours. Sir Nameless, het paard waar Kevin Berends mee aantrad in de klasse L, tikte 1 balk af. In de klasse M won Kevin de 12e prijs met Amy Carla KB. Zijn 4-jarige paarden Blazing Heart KB en Bymemphis KBO hadden beide veel moeite met de vreemde omgeving en het, voor jonge paarden, pittige parcours.

Manon Wensink won in Brummen de 1e prijs in de klasseL/D met haar pony Sitelle de Sohan, door in het basisparcours en de barrage foutloos te blijven. In de 2e fase behaalde de combinatie 4 strafpunten en een 5e plaats. Met de jonge pony Pino sprong ze een foutloos ‘groen’ parcours. Daarna startte de combinatie ook nog in een officieel B-parcours. Pino vond het nog erg moeilijk en schoot 2x langs een hindernis, met als gevolg 8 strafpunten.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.