Al 1.200 burgernetdeelnemers in gemeente Zevenaar

ZEVENAAR – Burgernet heeft in de nieuwe gemeenten Zevenaar, Duiven, Rijnwaarden en Westervoort nu al zo’n 3000 nieuwe deelnemers. In de gemeente Zevenaar staat de teller nu al op ruim 1.200 aanmeldingen. Burgernet is een samenwerkingsverband tussen gemeente, politie en openbaar ministerie om de veiligheid in de woon- en werkomge-ving te bevorderen. Eind vorige week ontvingen alle inwoners van deze gemeenten een brief van hun burgemeester met een oproep zich aan te melden voor Burgernet. Burgernet start in deze gemeenten op 1 januari 2011.

In totaal zijn in de gemeente Zevenaar, Duiven, Rijnwaarden en Westervoort circa 40.000 brieven huis aan huis verspreid onder alle huishoudens en ondernemers in deze gemeen-ten. Inmiddels hebben zich al circa 3.000 mensen aangemeld.
Naast de huis aan huis brief worden inwoners de komende tijd ook via wervings-stands op locale evenementen geënthousiasmeerd om deelnemer te worden. Donderdag 4 november staat Burgernet op de weekmarkt in Pannerden, op 9 november in Angerlo, 12 november in Lobith, 16 november in Giesbeek, 23 november in Duiven en 26 november in Westervoort.

Burgernet streeft op basis van eerdere ervaringen met Burgernet in de gemeente Ede naar circa 5.200 nieuwe deelnemers; respectievelijk 2.000 in Zevenaar, 1.500 in Duiven, 700 in Rijnwaarden en 1.000 in Westervoort. Dit komt neer op circa 7,5 procent van de inwoners ouder dan 15 jaar.

Burgernet is sinds november 2008 actief in de politieregio Gelderland-Midden en telt nu ruim 30.000 deelnemers, verdeeld over de gemeenten Ede, Barneveld, Doesburg, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel en Wageningen. Dankzij de inzet van deze deelnemers zijn verdachten op heterdaad door de politie aangehouden, vermiste personen opgespoord en is nuttige informatie verstrekt aan de politie.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.