Vrolijke boerenkoolmiddag

LOENEN – Een vrolijk optreden van het Sokkenbuurt Zeemanskoor, een paar spelletjes bingo en tot slot een smakelijke boerenkoolmaaltijd: dit waren de ingrediënten voor een geslaagde culturele middag die Wisselwerk weer organiseerde voor de 55plussers in de dorpen rond Apeldoorn. Dit keer werden er weer vier middagen opgezet, waarvoor steeds een goede belangstelling was.

Wisselwerk en de WOLGA begonnen twee weken geleden deze serie ouderenmiddagen in de Oranjehal in Wenum-Wiesel, daarna in Ugchels Belang in Ugchelen en vrijdag in De Brink in Loenen. De laatste middag is vrijdag in De Vier Dorpen in Beekbergen.
In Loenen was de opkomst volgens Helene Mook van Wisselwerk met ruim 70 personen goed te noemen. Zij verwelkomde de gasten uit Loenen en Klarenbeek, alsook het Sokkenbuurt Zeemanskoor uit Ugchelen. De voorzitter van de Dorpsraad Loenen, Ben Gabriël, was aanwezig en liet weten dat het een goede zaak is van Wisselwerk samen met de WOLGA deze middagen te organiseren. Voor de ouderen moeten er, volgens de voorzitter, in eigen omgeving activiteiten zijn. Hij wenste allen een fijne middag.

Het Sokkenbuurt Zeemanskoor was deze middag weer goed op dreef. Ongeveer veertig zangers zongen onder leiding van Lex Sonneveld Hollandse en Engelse liedjes. Het was een gevarieerd programma van smartlappen over de Vondeling van Ameland en Het is nog nooit zo donker geweest naar gezellige meezingliedjes en bekende zeemansdeuntjes.
Na het optreden van het koor nam het echtpaar Van de Zande de leiding over met een paar spelletje bingo. Iedere keer weer spannend wie met de prijzen naar huis gaat.
Geurt Jansen uit Apeldoorn arriveerde inmiddels met de lekkernijen voor de boerenkoolmaaltijd. Allen lieten zich de stampot, met hartige en zure toetjes er bij, goed smaken. Helene Mook sprak nog een dankwoord voor allen die hebben meegewerkt aan het welslagen van deze middag.

Bij de foto:
De ouderen uit Klarenbeek en Hooiland laten zich de boerenkool goed smaken – foto Martien Kobussen
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.