LR de Veluwezoom goed vertegenwoordigd in selectieuitslagen

EERBEEK / BRUMMEN – De selecties voor de indoor regiokampioenschappen van 2011 zijn inmiddels van start gegaan. In deze serie van drie selecties strijden combinaties onderling om de afvaardiging naar de regiokampioenschappen en het kringkampioenschap. Afgelopen weekend vonden de eerste selecties plaats voor de discipline dressuur, in Brummen. De klasse B, L1 en M2 werden dit keer gewonnen door dames van LR de Veluwezoom, daarnaast vielen er nog meer prijzen.

De dames die de hiervoor genoemde klassen wonnen, reden allemaal een proef die een puntentotaal boven de 200 waard was. Als absolute hoogtepunt hiervan mag genoemd worden dat Robin Bouwer met paard Charmed One, die zij sinds dit voorjaar pas onder het zadel heeft, maarliefst 210 punten bij elkaar reed in de klasse B. Dit is goed voor drie winstpunten in eén proef, wat meteen de eerste drie winstpunten voor deze combinatie waren in deze klasse. Robin was dus terecht ontzettend trots op haar paard. De klasse L1 werd gewonnen door Simone Boesveld met paard Ability. Zij behaalde in deze klasse een puntentotaal van 205. Afgelopen outdoorseizoen bewees deze combinatie in de klasse B al regiokampioenschap-waardig te zijn, zullen zij dat deze winter opnieuw laten zien in de klasse L1? Tot slot liet Lisanne der Nederlanden de concurrentie ook achter zich, maar dan in de klasse M2. Zij reed hier met Alaska, met wie zij in september nog vierde werd op het NK, 207 punten bij elkaar.

Dan waren er nog de overige prijswinnaars. Ilse van der Meij had vorige week haar handen vol aan Wepolan op wedstrijd in Zevenaar en wist haar proef daarom niet met winst af te sluiten. Deze week was Wepolan opnieuw overenthousiast, maar kon ze hem goed onder controle houden. Dit bleek bij de prijsuitreiking waar de combinatie een groene rozet, goed voor de vijfde plaats, mocht ophalen met de bijbehorende 192 punten in de klasse L1. Ook Lisa Gierman was goed op dreef dit weekend. Zaterdag startte zij met merrie Bling-Bling in Didam op de competitie voor het Gelders Paard en zondag werd hetzelfde paard opnieuw in de trailer geladen, dit keer om mee te gaan naar Brummen. Hier reed de combinatie een fijne proef in de klasse L2 die beloond werd met 190 punten en een vijfde plaats. Sinds oktober brengt Lisa Bling-Bling uit in de L2, waar zij tot april in zullen moeten blijven in verband met de leeftijd van het paard. Noortje van der Velden en Dowan vielen ook in de prijzen ditzelfde weekend. Zij gaan samen als een trein door de klassen heen en starten inmiddels in de klasse M2. Hier mocht de combinatie dit keer een derde prijs in ontvangst nemen met 183 punten.

Verder gingen ook de zusjes Hillebrand dit weekend weer op concours, zij gingen echter niet voor de selectie. Quinty Hillebrand behaalde met Cera in eén proef de eerste prijs maar behaalde hier helaas net geen winstpunt in de klasse L2. Zus Montana Hillebrand startte met Zodan in de klasse L2 dressuur en werd hier tweemaal tweede met in beide proeven een winstpunt.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.