Politie zoekt getuigen van tasjesroof Velp

VELP – Een 71-jarige vrouw uit Velp is zaterdagmiddag rond 17.00 uur nabij haar woning beroofd door een nog onbekende man. De beroving mislukte, maar de politie zoekt naarstig getuigen die iets van het voorval hebben gezien of gehoord.

De vrouw verklaarde dat zij die middag thuis kwam bij haar appartement aan de Wilhelminastraat in Velp. Op het moment dat zij de post uit de brievenbus in de hal van het appartementencomplex wil halen, zou zijn van achteren bij haar linker schouder vast zijn gegrepen. Een manspersoon zou daarbij een boodschappentas en schoudertas van de vrouw hebben weggerukt en daarmee naar buiten zijn gerend, richting de Hoofdstraat. De vrouw zou de man achterna zijn gelopen en luidkeels om hulp hebben geroepen. De man zou toen naar een appartementencomplex zijn gelopen, maar kon daar niet verder. Hij zou toen beide weggenomen tassen naar de vrouw hebben gegooid. Een mannelijke getuige kwam de vrouw nog te hulp, maar de dader wist te ontkomen. Hij liep naar een rode bestelauto en zou vervolgens weggereden zijn in de richting van de Hoofdstraat.

Signalement
De politie roept getuigen die iets van het voorval hebben gezien of gehoord, op zich te melden. Het zou gaan om een blanke man met een Oosteuropees uiterlijk. Hij is tussen de 25-30 jaar oud en droeg een wit hemd met een blauwe kraag. De man sprak geen Nederlands. Hij reed weg in een rode bestelauto die geparkeerd stond in een parkeervak van de laad- en losplaats van de Albert Heijn aan de zijde van de Wilhelminastraat. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.