Natuurwerkdag

REGIO – Zaterdag was de Natuurwerkdag. Op ongeveer veertig plaatsen in Gelderland kon men zich uitleven in het landschap; wilgen knotten, heggen aanplanten of snoeien, poelen opschonen of boompjes trekken; voor ieder wat wils. Dit jaar voor de tiende keer en met een record aantal deelnemers; in Nederland ruim 12.000 en in Gelderland bijna 1800!

Eén keer per jaar vindt de opknapbeurt van het landschap plaats. Bijna alle organisaties die met natuur en landschap te maken hebben organiseren samen de landelijke Natuurwerkdag. Jong en oud waren vandaag welkom om in de eigen omgeving een handje te helpen.

Zorgden vroeger vooral de boeren voor het onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen, tegenwoordig is dit vooral het werk van vrijwilligers. Dankzij hen geniet menig fietser en wandelaar van het ‘typische’ Nederlandse landschap met bosjes, sloten, hagen en bloeiende fruitbomen.

Naast de ‘vaste’ vrijwilligers komen er ieder jaar ook ‘nieuwe’ gezichten op de Natuurwerkdag af. Zij kunnen ervaren hoe het is om een dagje buiten bezig te zijn.
Wanneer het bevalt is de stap om aan te sluiten bij de plaatselijke vrijwilligersgroep snel gemaakt. En dat is ook juist wat de organisatoren van Natuurwerkdag voor ogen hebben.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.