Home / Velp / Krukas rond onderhoudsproject af

Krukas rond onderhoudsproject af

VELP – Vijf jaar geleden had Stef de Wit (Rhedense Stichting voor Kunst en Cultuur De Alliantie) het idee dat alle 45 beeldende kunstwerken in de openbare ruimte in de gemeente Rheden een grootonderhoud nodig hadden.

Het idee is samen met de gemeentelijke Dienst Openbare Werken uitgevoerd en donderdag werd de laatste informatietegel gelegd bij het werk Krukas van Henk Göbel op de hoek van de Kleefstraat en de Van Heeckerensestraat in Velp. Wethouder Harriët Tiemens van cultuur legde de laatste informatietegel voor Krukas en hiermee is het grootonderhoud aan het gemeentelijke kunstbezit afgerond. Het Krukas-kunstwerk is gerestaureerd en verplaats naar een ander plekje in de wijk. De Krukas is een herinnering aan de bedrijvigheid die er vroeger in de wijk in Velp-Zuid was. Nog steeds zijn er een aantal bedrijven in de wijk aanwezig. – Foto Lotte Bienias.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.