Veilig op Weg les

DIEREN – De kinderen uit groep 7 en 8 van basisschool De Vlinder uit Dieren kregen donderdag les van een Veilig op Weg team van Transport en Logistiek Nederland (TLN). De kinderen leerden alles over vrachtauto’s en andere grote voertuigen in het verkeer.

Na een theorieles met een dvd en een lesvel mochten de leerlingen met transportondernemer Erik Koelewijn mee naar buiten, naar de Veilig op Weg demonstratievrachtauto. De kinderen kregen uitleg over de ‘dode hoek’ en mochten dit vervolgens zelf ervaren door achter het stuur van de vrachtauto te gaan zitten. “Het is belangrijk dat kinderen veilig en bewust om kunnen gaan met vrachtauto’s in het verkeer,” aldus Koelewijn. De organisatie onderstreept dat het verbeteren van de verkeersveiligheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid is van alle verkeersdeelnemers. – Foto Lotte Bienias.