Steun ouderenzegels voor plantenbakken

EERBEEK – De Stichting Nationaal Ouderenfonds bood de deelnemers van de Dagverzorging van de SWB woensdag in het Tjark Riks Centrum in Eerbeek een cheque aan, waarmee enkele verhoogde ‘tuintjes’ kunnen worden aangeschaft. Die plantenbakken op wielen maken het ook voor ouderen en mensen in een rolstoel mogelijk te genieten van het werken in de tuin. De dames Pé Hillebrink en Annie Hoetink boden namens het Nationaal Ouderenfonds 1250 euro aan.

Het geld werd bijeengebracht middels de verkoop van ouderenzegels in de supermarkten. Bovendien deden sponsors nog een mooie duit in het zakje, waardoor een bedrag kon worden aangeboden dat voldoende is om de ‘tuintjes’ aan te schaffen. Eerder schonk het fonds al een bedrag aan het Hospice in Beekbeergen.
“Het is een lang gekoesterde wens”, aldus groepsbegeleidster Merente van Leeuwen. “Bijna al deze mensen hebben vroeger een tuin gehad, meestal ook een moestuin. Die vinden het heerlijk weer met aarde en planten bezig te zijn. Door deze verhoogde bakken kan dat weer.”