Cursus ‘Kastelen rondom Doesburg’

DOESBURG – De Monumentenvereniging Doesburg organiseert dit najaar de cursus ‘Kastelen rondom Doesburg’. De cursus bestaat uit drie avonden in november en een afsluitende excursie.

Op de eerste bijeenkomst vertelt Jorien Jas, conservator van de Stichting Gelderse Kasteelen, voornamelijk over het interieur van kastelen en landhuizen. De tweede les wordt verzorgd door Constant Willems, restauratie-bouwkundige. Hij belicht de bouwkundige kanten van kastelen, zoals de bouwstijlen, indeling en materiaalgebruik. Tijdens de laatste avond vertelt Peter Verhoeff, landschapsarchitect bij de Stichting Behoud Particuliere Historische Buitenplaatsen, over het gebied rond een kasteel, zoals de tuinen en het landgoed. In december volgt een excursie naar enkele voorbeelden in de omgeving. De cursusavonden zijn op maandag 8, 22 en 29 november om 20.00 uur. Locatie is Podium Acanthus aan de Koepoortstraat 20 in Doesburg. De excursie is op zaterdagochtend 11 december. Deelname aan de cursus kost 60 euro, inclusief de excursie. Aanmelden en informatie bij het secretariaat van Podium Acanthus aan de Koepoortstraat 20 of via podium@acanthus.demon.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.