Hulp bij aanvraag OV chipkaart

DE STEEG – Het was woensdag 3 november een komen en gaan van mensen die uitleg wilde over de OV chipkaart in de hal van het gemeentehuis in De Steeg. Ook kon men tegelijk formulieren invullen voor de aanvraag van de pas. Een fotograaf maakte terplekke een pasfoto zodat de aanvraag meteen kon worden ingediend.

In de loop van het volgend jaar wordt de strippenkaart afgeschaft. De persoonlijke OV chipkaart is dan een goed alternatief. De Stadsregio Arnhem-Nijmegen wil de inwoners van haar gemeenten met deze actie graag helpen met de aanvraag van een OV chipkaart. Wie de kaart woensdag in het gemeentehuis heeft aangevraagd, krijgt 6 euro teruggestort op de OV chipkaart; dit is dan gelijk een reistarief op de kaart.
Er waren nog wel veel vragen over de nieuwe manier van reizen met de bus of trein. ‘waar kan ik mijn kaart opladen?’ en ‘waar kan ik mijn kaart activeren?’ zijn vragen die bij de mensen spelen. Toch hebben de meeste wel wat van de bijeenkomst opgestoken. “Ik heb nu geleerd hoe het moet, maar het blijft moeilijk”, zegt een man terwijl hij het gemeentehuis uit loopt. Een vrouw krijgt het Spaansbenauwd bij het idee dat ze met de OV chipkaart moet gaan reizen. “Ik wil gewoon mijn loket terug,” zegt ze paniekerig. De vrouw heeft allemaal vragen opgeschreven war ze graag een antwoord op wil. “Leg het me zo eenvoudig mogelijk uit,” zegt ze. Met wat folders, uitleg en hulp bij het invullen van het aanvraagformulier ging iedereen tevreden weer naar huis. – Foto Martin de Jongh.

www.destadsregio.nl
www.breng.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.