Ideaal ‘rommelmarktweer’

VELP – De traditionele Rommelmarkt van De Ulenpas in Velp trok zaterdag veel bezoekers; een keer zoveel als de vorige rommelmarkt in april. Ook dit keer hadden de bewoners de kasten en bergingen opgeruimd. “De opslagruimte voor de rommelmarkt stond zó vol dat we wel een rommelmarkt móesten houden,” aldus een woordvoerder.

Veel bezoekers wisten het Velpse woonzorgcentrum te vinden; volgens de organisatie te danken aan het ideale ‘rommelmarktweer’. Vrijdag konden de bewoners onderling al bij elkaar snuffelen en spulletjes kopen, maar velen hielden de mooiste spullen achter zodat zij deze zaterdag nog konden verkopen aan het grote publiek. Met handen vol gingen de aanwezigen weer de deur uit.
Ongeveer 75 bewoners hebben de rommelmarkt van begin tot eind geregeld en georganiseerd; van het spulletjes verzamelen en de kramen klaarzetten, tot het verkopen. De Ulenpas kijkt terug op een zeer geslaagde rommelmarkt.
Wat de opbrengst is, blijft nog even geheim tot december, maar wat ermee gedaan wordt, is al lang duidelijk. De Ulenpas bestaat in 2012 40 jaar en dat wil het woonzorgcentrum vieren met een bootreis voor alle bewoners die willen en kunnen. Wie niet meegaat, krijgt een mooie bos bloemen en een doos bonbons. Hiervoor moet natuurlijk flink gespaard worden; het begin is gemaakt. – Foto Marc Pluim.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.