Vijf jubilarissen bij OLTO

LOENEN – De muziekvereniging OLTO heeft zondag vijf jubilarissen tijdens een feestje in De Brink in het zonnetje gezet. Berend van Boven was ruim zestig jaar muzikant, Adri Prins vijftig jaar en Annette van Buren, Annie Rutgers-Juffermans en Ans van Zeumeren-Bevelander een kwart eeuw lid van OLTO. Het vijftal kreeg lovende woorden, speldjes, oorkondes en bloemen aangeboden.

Namens de KNFM en OLTO voerde ere-voorzitter Paul Sanders het woord tot de jubilarissen. Hij benadrukte nog eens het maatschappelijke belang van een muziekvereniging in een dorp. Berend van Boven is ruim zestig jaar muzikant en lid van de KNFM. Hij speelde euphonium bij Eendracht, La Fraternitè en vanaf 1967 bij OLTO. Van Boven is 12 jaar bestuurslid geweest. Daarnaast is hij vervangend dirigent en leider van de boerenkapel De Plaggenstèkers. Volgens Sanders haalt de diamanten muzikant verrassende tonen uit zijn instrument. OLTO repeteert in De Brink, het Loenense verenigingsgebouw waarvoor Van Boven bij de bouw in 1983 het ontwerp en de tekening maakte.
Adri Prins is vijftig jaar muzikant en was lid van de muziekvereniging Zaandam, muziekkorps Huzaren van Boreel en vanaf 1994 van OLTO. Prins was initiatiefnemer van het saxofoonkwartet Octopus. Om gezondheidsredenen is Prins recentelijk gestopt met musiceren.

Annette van Buren speelt 25 jaar klarinet bij OLTO en schreef in 1988 samen met Marinus Plant ook het jubileumboek 75 jaar OLTO. Enige jaren verzorgde zij ook de redactie van het OLTO-blad De Solist. Annie Rutgers speelt slagwerk bij de drumfanfare. Zij heeft veel aandacht voor lief en leed in de vereniging. Ans van Zeumeren bespeelt de marchingbells bij de drumfanfare. Zij was enige jaren bestuurslid van OLTO.
Sanders prees de jubilarissen voor hun trouw en inzet voor OLTO en speldde hen een speld van hun instrument op de revers. Ook waren er bloemen. Hij was blij met deze trouwe leden, want OLTO is op weg naar de eeuwviering in 2013. Er worden al volop plannen gemaakt voor het 100 jarig bestaan.

Na het officiële deel van de bijeenkomst kwam de boerenkapel De Plaggenstèkers hun leider en andere jubilarissen een serenade brengen met een paar gezellige nummers. De stemming kwam er volop in.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.