Home / Hoog-Keppel / Provincie en gemeente steunen uitbreiding Dorpshuis Keppel

Provincie en gemeente steunen uitbreiding Dorpshuis Keppel

HOOG-KEPPEL – Het College van de gemeente Bronckhorst is deze week akkoord gegaan met een subsidie van 16.000 euro voor uitbreiding van het Dorpshuis Keppel in Hoog-Keppel. Twee weken eerder kende de provincie Gelderland een subsidie toe van 64.000 euro voor hetzelfde project.

Door de verbouwing komt er 100 vierkante meter extra gemeenschapsruimte beschikbaar. Daarmee komt er niet alleen ruimte voor extra gebruikers en grotere groepen, maar ook voor een extra multifunctionele (toneel)ruimte en een extra vergaderruimte en het biedt betere mogelijkheden om in samenwerking met de Dorpsraad en OBS De Bongerd activiteiten te organiseren die de leefbaarheid een extra stimulans geven.

Omdat gemeentelijk mede-subsidiëring een voorwaarde was voor toekenning van de provinciale subsidie is de weg nu vrijgemaakt voor uitbreiding van het Dorpshuis. De totale subsidiebijdrage van provincie en gemeente voorziet in 62,5 procent van de verbouwingskosten. Het resterende bedrag wordt door Stichting Dorpshuis Keppel bijeengebracht, onder andere middels wervings- en sponsoractiviteiten. Zo werd vorige maand tijdens de fancy fair en veiling bijna 3.000 euro bijeengebracht en eerder liepen schoolkinderen al ruim 1000 euro bij elkaar tijdens een sponsorloop.
De stichting Dorpshuis Keppel, eigenaar van het gebouw, heeft inmiddels een bouwvergunning aangevraagd; zodra deze is uitgegeven door de gemeente Bronckhorst kan worden begonnen met de verbouwing. Het Dorpshuis biedt onderdak aan basisschool De Bongerd en activiteiten als de Kleine Schutterij en Koninginnedag. Daarnaast wordt de leefbaarheid in Hoog-Keppel en Laag-Keppel en Eldrik alleen maar groter door de uitbreiding van het Dorpshuis. Sinds januari 2010 waren er al 190 verhuurmomenten.
 

Lees ook

De mooiste koopjes

HOOG-KEPPEL – Het is een evenement dat bij velen al jaren vast op de agenda …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.