Home / Regio / Extra verlichtingscontroles in donkere maanden

Extra verlichtingscontroles in donkere maanden

REGIO – De politie Noord- en Oost-Gelderland kondigt extra verlichtingscontroles aan. In de maanden november en december wordt er intensief gecontroleerd omdat het voeren van goede fietsverlichting van levensbelang is in de donkere maanden.

Jaarlijks gebeuren er in de donkere maanden meer ongevallen doordat fietsers zonder (goede) verlichting de weg op gaan. Hoewel er geen exacte ongevalcijfers bekend zijn, is het wel duidelijk dat fietsers die onverlicht de weg op gaan regelmatig betrokken zijn bij een ongeval of bijna-ongeval.

Met de extra controles hoopt de politie dat fietsers en ouders van fietsende kinderen de komende maanden extra scherp zijn op goede fietsverlichting. Enkele fietsenmakers repareren de verlichting gratis tijdens speciale acties.

Fietsers die zonder goede verlichting de weg op gaan kunnen rekenen op een bekeuring van 35 euro. Voor dit bedrag had de fietser zijn verlichting meerdere keren kunnen vervangen. Met de komst van ledverlichting is goede verlichting niet duur en zeer eenvoudig te monteren. Bij enkele controles deelt de politie ‘thuiskomertjes’ uit aan bekeurde fietsers. Deze speciale ledlampjes kunnen ter plaatse op de fiets gemonteerd worden, met de lampjes kan de fietser zijn weg veilig vervolgen.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.